Pivovarské muzeum Hanušovice

Pivovarské muzeum Hanušovice

Hanušovický pivovar Holba vyrábí již více než 138 let ryzí pivo z hor, známé doma i v zahraničí. V roce 1874 ho v překrásném prostředí Jeseníků založil mladý sládek Josef Müllschitzký a za použití moderní parní technologie uvaři první várku hanušovického piva.

Chcete-li odkrýt tajemství ryzího piva z hor, vydejte se do Pivovarského muzea Hanušovice, které Vás seznámí s vývojem pivovarnictví na Hanušovicku od uvaření první várky v roce 1874 až po dnešek. Vystaveny jsou zde nástroje a zařízení, které se kdysi při výrobě piva používaly. K vidění jsou zde dřevěné sudy, staré sladovnické lopaty, hoblíky, historická výčepní zařízení, připomínající atmosféru dřívějších hospod, i oprávnění k vaření piva. Expozice Vás seznámí i s výrobními surovinami a připomene jejich složitou dopravu v době koňských povozů. Součástí prohlídky je promítání profesionálně natočeného filmu o výrobě piva v Pivovaru Holba. Po prohlídce Vám doporučujeme návštěvu stylové pivovarské restaurace, kde můžete ochutnat piva ze současné produkce pivovaru pyšnící se titulem „ryzí pivo z hor“.

Otevírací doba muzea:

1.října - 30.dubna: úterý - pátek 10.00 - 16.00 hodin

Pro předem objednané skupiny (minimální počet 10 osob) lze zajistit exkurzi do pivovaru, a to ve ve dnech pondělí - sobota, od 9.30 – 16.00. http://www.pivovarskemuzeum.cz/exkurze-v-pivovaru/

 

Apartmány Tones v Hanušovicích hodnocení