Vydejte se do Vojenského muzea Králíky

Vydejte se do Vojenského muzea Králíky

Vojenské muzeum Králíky je centrem Králické pevnostní oblasti - prostoru s nejvyšší koncentrací pozůstatků čs. pevnostního systému z let 1935-1938. V letech 2009 – 2010 prošlo muzeum zásadní modernizací a přestavbou a stalo se tak nejmodernějším muzeem s tímto zaměřením na území České republiky. Muzeum Vás seznámí s historií československé a české armády, jejími spojenci a nepřáteli v roce 1938, československým opevněním, 2. světovou válkou, historií odboje a okupace, vojenskými osobnostmi a problematikou obrany státu. K vidění je zde bojová technika (tanky, obrněné transportéry, děla), munice, ruční zbraně, uniformy, fotografie, dokumenty i materiály o osobnostech.

Vojenské muzeum Králíky je východištěm k dalším muzeím a památníkům Králické pevnostní oblasti. Aktuální informace o všech přístupných objektech a zajímavých akcích Vám podá informační centrum, které je součástí muzea.

Muzeum je přístupné celoročně každý den kromě pondělí, v říjnu až dubnu od 10 do 16 hodin, v květnu až září od 9 do 17 hodin.

https://www.armyfort.cz/cs

Apartmány Tones v Hanušovicích hodnocení